despre Suceava, Iasi & Bistrita.

Scris de Mihnea pe 26th October 2010

Salutare.

S-au mai dus 3 concerte din turneu si am zis ca sa mai las niste impresii pe aici…

Suceava, 22 octombrie, VOX. Am ajuns cam tarziu in Suceava si n-am mai apucat sa facem soundcheck (adica partea clujeana a ajuns tarziu, partea bucuresteana a fost mai “harnica”…). Alternativ Quartet au fost destul de bine primiti, zic eu; lumea era putin mirata de ce se auzea, dar pana pe final s-au declarat multumiti de post-rock-ul psihedelic practicat de Marcelaq si baietii…Concertul nostru s-a desfasurat bine, desi pe final cam obosise lumea. Insa oamenii au fost faini, chiar daca nu la fel de multi ca alte dati. Oricum, “Pietre in alb” suna tot mai bine. Dupa concert am mers si-am dormit la niste prieteni, intr-o casa din asta, de “tzara”, si a fost genial…un pat moale cu niste pernoace imense…super tare, desi Teo a fost si mai tare, ca el a avut 5 pernoace, si eu numa 2…haha.

Iasi, 23 octombrie, HAND. Data trecuta, la HAND, au fost 500 de oameni. Acuma, deja se faceau pronosticuri pe masina, cati vin oare tura asta? Evident ca toata lumea era pe filmul “bai, n-au cum sa vina tot atatia!”. Bineinteles ca nu: au venit 560!!! Ca au venit atatia nu e asa o chestie, dar mai erau si faini pe deasupra! Numai ca nu aveau loc de pogo, saracii…s-au cam chinuit un pic, pana la urma a iesit ceva-ceva. Dementiala atmosfera, cu toata lipsa de aer, si superba cantarea pe care a tras-o lumea la “Rosu aprins” si “Albastru”! Pe final, fanul nostru Alex, care a postat pe YouTube o filmare cu el batand “Gri Dorian” la tobe, a urcat alaturi de noi pe scena. A iesit foarte foarte msito, desi cred ca Razvan era mai emotionat decat Alex, cum statea el acolo, langa tobe, ca un tatic si-i facea semne…=). Alternativ Quartet au fost foarte bine primiti si aici, chiar Marcelaq a dat de un fan care a inceput sa planga de bucurie ca a ajuns post-rock-ul si dincoace de Carpati…Dupa concert, “cozonacii” de rigoare, “inghetata” si alte nazdravanii de-ale lui Ciprian.

Bistrita, 24 octombrie, Casa Armatei. Acuma, una din doua: ori la Bistrita nu se pupa rock-ul cu duminica (din motive care imi scapa), ori publicul din Bistrita confunda rock-ul cu teatrul. Oricare din variante o fi, eu, unul, era sa ma deprim pe scena la Casa Armatei. Si nu au fost oameni putini; au fost extrem de…apatici, pe modelul “ce faci, draga, la concert? eh, m-am nimerit si eu pe aici! ce fac astia, implinesc 10 ani?, hmm..hai afara la o tigara, ca piesa asta n-o stiu!…”. Ce sa mai zic la trupele de deschidere, care erau de-ale lor, din Bistrita: s-a vorbit non-stop, s-a stat la suete si la beri, de parca era serbare campeneasca. In fine, cu vreo 4-5 exceptii notabile, restul publicului a lasat impresia ca a venit pentru ca nu era nimic mai bun de facut acasa. Noi ne-am facut treaba ca de obicei (ma rog, obositi un pic, era al treilea concert la rand…) si ne-am dus la hotel sa bem niste beri. Ceea ce am si facut. Noapte buna, copii!…

Multumim: Ochiu, Teo, Florin & Adela, Corina & Florin, Ciprian, Madalin, Marin Indianu’, Cristi & Relu, Tudor.

 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • Digg
 • email
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Netvibes
 • Reddit
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • RSS

Articole asemănătoare

2 răspunsuri la “despre Suceava, Iasi & Bistrita.”

 1. geronimo

  salut. mai scoateti vreun clip de pe DLYDFA ? ar fi misto sa scoateti un clip cu imagini din concerte !

 2. H-8

  ati fost de-a dreptul grozavi in iasi, ca de fiecare data! Felicitari pentru ceea ce faceti and keep up the good work!