THE : EGOCENTRICS – “Center Of The Cyclone“, 2011, Nasoni Records, gatefold silver LP.

Ştiu că ar fi trebuit să prezint mai întâi primul album al Egocentricşilor, însă am zis să fac o excepţie. Sunt pur şi simplu îndrăgostit de albumul de faţă. Nu ştiu să zic exact câte ascultari are la activ, dar declar cu mâna pe inimă că sunt multe de tot. Mi-a plăcut tare, tare mult şi primul lor album (”Love, Fear, Choices And Astronauts”, din 2010); pe vremea aia erau puţin mai spre space rock şi piesele erau mai lungi (nu zic asta ca şi cum ar fi un lucru rău). Însă cred că mai bine revin la albumul cu numărul doi şi zilele viitoare o să vorbesc şi despre primul lor album.

Cu câteva luni înainte de apariţia pe piaţă a albumului, vorbeam cu Brenn şi mă ”avertiza” că albumul ăsta va fi diferit. Mi-a zis că vor fi mai multe piese decât pe albumul de debut şi că treaba stă un pic altfel. ”Cât de ”altfel” putea să sune albumul”, m-am întrebat? Ei bine, după prima ascultare mi-am dat seama că nu percep neaparat altfel piesele noi. Le-am simţit doar mai ”aerisite” şi am sesizat o oarecare ordine în structura pieselor.

Se simte o evoluţie în muzica Egocentricşilor. O eliberare faţă de constrângerile stilului dat, dacă pot să mă exprim aşa. Îmi plac albumele ciclice, şi ”Center Of The Cyclone” este un astfel de album. În momentul în care pun acul de la LP player pe disc şi pornesc albumul, începe o poveste. E şi stoner, e şi post rock, e şi psychedelic, e unul din albumele anului ăsta şi nu numai. Muzica din România a devenit mai bogată odată cu apariţia acestui album şi a acestei trupe.

Brenn, Jess, Hera, vă mulţumesc pentru albumul ăsta !

8 răspunsuri la “Blissful tunes”

 1. Maria says:

  Da, e un album excelent, cap coadă.
  Și îmi place la ele elementele alea care surprind și te lasă efectiv cu gura căscată. Cum e, pt mine, chitara care intră pe Sink or Swim la min 3:25. Pure awesomeness!

 2. Lazea-Postelnicu Razvan says:

  Categoric una din cele mai bune aparitii muzicale a acestui an.

 3. marcel aq says:

  Un album extraordinar. Foarte puternic dar in acelasi timp de o sensibilitate fina si matura.
  Felicitari si multumim.

 4. Mihai says:

  De departe cel mai bun album romanesc de anul asta. Se bate pt albumul anului de pana acum cu Explosions in the sky.

 5. Dragos says:

  Salut!Foarte tare formatia,suna chiar foarte misto.Bafta la album si sper sa va mai vad prin Craiova.

 6. Dragos says:

  Apropo de unde pot sa comand si eu albumul?

 7. Razvan says:

  Dragos, imi cer scuze ca iti raspund asa de tarziu. intra aici ( http://egocentrics.net/ ) si vorbeste cu baietii (pe facebook cred ca dai de ei cel mai usor).

 8. google casino says:

  Its a very interesting post. x front teacher sg great fun