[LUNA AMARA]

Formatia TANAGRA NOISE a fost infiintata in 1999 de catre Nick Fagadar (voce, chitara) si Gheorghe Farcas (chitara bass). La scurt timp, Mihnea Blidariu (voce, chitara, trompeta), Radu Cindrea (voce, chitara) si Claudiu Purcarin (tobe, actualmente la Sistem!) vor completa prima formula a trupei.

Petru Gavrila (chitara) este urmatorul discipol din cea de a doua formula TANAGRA NOISE si se "reprofileaza" la chitara in momentul in care Razvan Ristea (tobe) este primit in formatie.

U
rmatorul eveniment important pentru formatie, dupa debutul pe scena in 18 martie 2000 la Music Pub in deschidere pentru Ada Milea (TANAGRA NOISE promova un gen alternativ mult mai dulceag!) este deschiderea pentru Vama Veche la Sala Sporturilor in 18 mai 2000. Aici s-au impus cu piesa Should I Stay Or Should I Go de la The Clash.

 
   
 

Observand ca nimeni nu le-a retinut numele, se schimba denumirea trupei. LUNA AMARA a fost alegerea finala a baietilor.

Ultima schimbare in formatie are loc in toamna anului 2001 cand Gheorghe s-a imbolnavit destul de grav si este nevoit sa se lase de muzica. LUNA AMARA a avut mare noroc cu Sorin Moraru, care a cantat (o vreme) in paralel cu Elefunk, fiind membru fondator la aceasta trupa clujeana.

In aceasta perioada, LUNA AMARA a cantat in deschidere la: Iris, Cargo, Vama Veche, Nightlosers, Zdob si Zdub, Timpuri Noi, Vita de vie, Directia 5 si Omul cu Sobolani.

[TRIVIA]

 • Luna Amara are peste 2 ore de compozitii proprii
 • Luna Amara are 30 de minute de piese Nirvana
 • Luna Amara are interpretare Phoenix: Strunga
 
   
 

[MIHNEA]
(n.06.09.1979 - Bacau)
(trompeta, voce, chitara)

"m-am nascut in luna septembrie la bacau. mama mea e psiholog si a fost poeta, iar tata e actor. darurile lor sunt in mine,acum. de aceea sunt ceea ce sunt: un creator. un rebel fara cauza. un om ultra-independent, prea radical, uneori.

am crescut intr-un oras pe care l-am dispretuit intotdeauna si care are un singur lucru frumos: cerul, toamna. in rest, minciuna, coruptie, oameni naivi si lipsa de apa calda.

am facut liceul de muzica si asa am invatat ca artistii nu sunt oameni. artistii sunt fluturi. putem fi si albine, dar numai in momentele de criza. apoi am evadat. in cluj. din put in lac (sic!).

am fost la litere - crunta dezamagire... acum sunt aici, in luna amara. incercam sa schimbam ceva in mintea tuturor si a noastra.

viata mea? repetitii, concerte, iubita, somn mult, privit la oameni, carti, CENACLU KLU... atat. be free."

top^

[TRIVIA]

 • TANAGRELE erau statuete folosite in Grecia antica in ritualuri cu persoanele decedate, pentru a le canta sufletelor ce treceau in cealalta lume.
 • Luna Amara este numele filmului lui Roman Polanski, ecranizarea cartii "Luni de fiere" a lui Pascal Bruckner.

[TRIVIA]

 • Luna Amara este cea mai apreciata formatie LIVE din Cluj-Napoca.
 • Luna Amara este singura formatie locala invitata sa cante la Music Pub in toamna anului 2002.
 
   
 

[PETRU]
(n. 24.03.1975 - Brasov)
(chitara)

"'75 - ZARNESTI - BRASOV - PETRU - GAVRILA - MUNTE - RAQ - GAGICI - TRUPE - SCENE - CEAUSESCU - MILITIE - ACCIDENT - NEAJUNSURI - SACRIFICII - BUCURII - JUISARI - NERVI - EXPERIENTA - VALOARE - INCREDERE - LUNA AMARA - BERE - CHITARA - RAMONA.

CREDcaM-AMnascutPREAtarziu INTR-OtaraPREAbatrana INcareHENDRIXeraEGALUL luiMAZILUsiEUROPA LIBERAeraTAUTOLOGIA deCAREnumaiROMANIInuAVEAUnevoie.

IN1988AMfostSCOSdePEscena PENTRUcaINCALCAMlegileNUstiuCARUIcenaclu. IN1990AMcrezutCAtotulS-AschimbatINrau SIamAVUTdreptate. AUvenitLAputerePUTORILE siUITEasaM-AMfacutBAIATmare.

MI-AMterminatSCOLILE amABANDONATcevaFACULTATI pentruCAn-amAVUTbani; AMvenitLAcluj SIiataCAamDATpesteCREATURILEacestea MEREUsurprinzatoareLUNAamara. NEFIINDpreaMASOCHISTamAVUTincredereINei SIinACTUALULnostruMANAGER siAMavutOsurprizaFOARTEplacuta: FUNCTIONEAZA.

imiPLACEsaCANTlaCHITARA desiPENTRUmineACESTinstrumentEimposibilDEstapanit ATUNCIcandILarunciINcloacaASTAparfumata DINmuzicaROMANEASCA. nuAIvoieSAfiiVALOROS siSA-TIsuneCHITARAbine PENTRUcaURECHILEdeELEFANTIafricani ALEproducatorilor SUNTpreaOCUPATEcuFART-URILEfonice ALEartistilorCE"vandBINE".

intr-unFELm-amRESEMNAT: cantBEAUbereSIiubesc!

SIlaURMAurmeiCUMp...MEAsaNUteSIMTIbine CANDveziCAmuncaTAfaceISTORIE? camASTA-IlumeaMEA.

apropos:JURpeCAPULmeu CAdacaVOIfacePLAYBACKvreodata (SIcredCAoVOIface) VOIfaceTOTposibilulSAcantFALS siALTCEVA."

top^

[TRIVIA]

 • Luna Amara este prima formatie clujeana al carei videoclip este difuzat in exclusivitate la MTV ROMANIA in septembrie 2002
 • A aparut un pictorial pe o pagina intreaga in revista BRAVO in 18 septembrie 2002
 • Au fost prezentati in LIBERTATEA (07.02), INDEPENDENT (07.02), TV SATELIT (08.02), TELE MAGAZIN (08.02), Musical Report (01.02), Art & Roll (03.01), ACASA Magazin (12.-18.10.02), PRO TV Magazin (12.-18.10.02)
 
   
 

[SORIN]
(n.17.02.1978 - Vatra Dornei)
(bass)

"eu, sorin moraru, basistu trupii luna amara, v-as ruga sa nu lipsati di la consertili noastri pientru ca sant tari interesanti sa total anarhistici.

eu, sorin moraru, m-am nascut printr-un noroc in zona vatra dornii giudetul susiava sa stau vizavi di hanu crina.

vreu sa viniti la consertili noastri sa-mi cumpar sa ieu bas ibanez cu 5 corzi sa dozi activi, ca nu am bani sa-mi ieu altu.

imi plasi sa ma gioc cu soriselu di la calculatoriu giocuri cu puscaturi sa cu sanji. di asemenea imi plasi sa ascult muzica si sa sitesc. daca nu ati remarcat sunt foarti glumiet. pi langa faptu ca-s glumiet is si veri gud luching si mai ales iubit di fimiei (paula si mama).

v
-am pupat si va rog si vizitati satu nostru di pi net.

top^

[TRIVIA]

 • A aparut la Atomic TV de mai multe ori, avand si doua emisiuni ROCKADA de 60 minute dedicate in totalitate lor!
 • A ajuns pe locul 16 in Topul ACTIV FM cu Folclor in 08.2001
 • A ajuns pe locul 1 la Top ANTENA BUCURESTILOR cu Rosu aprins (7.09.02)
 
   
 

[NICK]
(n. 24.05.1977 - Cluj)
(voce, chitara)

Intre doua tigari si patru pereti, biografia lui nick de la luna amara sta cuminte in capul lui. si din cate il cunosc eu pe tipul asta, va ramane acolo...

cateodata il vad incercand sa zambeasca... mai nou a descoperit soarele... il vad cum se agata de cate o dimineata luminoasa intocmai unuia care nu a stiut niciodata sa rada... asta toamna s-a indragostit... nu am mai vazut atata mirare in ochii cuiva de cand m-am privit ultima oara in oglinda!... intr-o toamna...

intre doua lumi, mai incearca sa o inventeze pe a treia... si cred ca va reusi. prea mult asfalt, prea mult loc lipsa... uneori doare...

acum sade cu ochii in monitor dar stiu ca nu e aici... cred ca se roaga sa ninga, acest decembrie e cu totul si cu totul al lui... aceasta clipa a fost nu doar a lui, dar si a voastra...

true sunshine

.

top^

[TRIVIA]

 • Sunt una dintre cele mai cautate formatii in chat-ul romanesc (mIRC), unde circula diverse variante ale pieselor lor
 • A aparut la MCM Romania de mai multe ori
 • A fost prezentata la emisiunea Remix si VeniVideoVici la TVR2 (01/03.02)
 • A fost prezentata la Ora G / Romania 1 (05.01)
 • A fost prezentata de Cristi Tabara la PRO FM
 • A fost prezentata de Alex Revenco la Radio CONTACT
 • A aparut in sapte editii consecutive din EVENIMENTUL MUZICAL (02-03.02)
 
   
 

[RAZVAN]
(n. 15.08.78 - Cluj)
(tobe)

"cred ca nu o sa uit niciodata cum i-am cunoscut pe cei care, impreuna cu mine, alcatuiesc luna amara.

mihnea era un ciudat, il stiam de prin facultate. pe nick avusesem "onoarea" sa il cunosc din timpul liceului, desi vreo 2 ani si jumatate am fost, cum se spune, "perfect strangers". gyuriel (fostul nostru basist) era prieten cu nick, iar petru... cu petru s-a intamplat o chestie ciudata. din momentul in care l-am cunoscut, am stiut ca am un aliat intr-ale muzicii. si lucrul asta e valabil si pentru sorin (actualul nostru basist).

a
m ajuns la concluzia ca lucrul care ne uneste pe noi cinci e faptul ca suntem atat de diferiti. nu sunt singurul care crede asta.

i
mi e destul de greu sa vorbesc despre mine, insa am sa incerc. prin '89 m-am indragostit pentru prima oara. de muzica. de rock, mai precis. cred ca din cauza faptului ca pe vremea aia gaseai muzica rock destul de rar; asa am ajuns sa apreciez muzica la adevarata ei valoare (cel putin asa imi place sa cred). sunt un om destul de retras; asta nu inseamna ca nu am prieteni. am, insa relativ putini. lumea mea e compusa din muzica, prieteni si carti. pare putin, insa uneori ajung sa ma pierd printre atat de putine lucruri. m-am apucat de tobe prin '90 si am cantat intr-o trupa de thrash-death metal, apoi intr-una de fusion jazz. numai nick stie cata munca de convingere a trebuit sa duca pana sa ma atraga in "capcana" luna amara, in care, de altfel, ma simt foarte bine. nu m-am axat niciodata pe un stil anume, de aceea ascult cu aceeasi placere absu, smashing pumpkins, tool, judas priest, cure...

d
aca ar fi sa schimb ceva in romania, cred ca nu as schimba nimic. poate ca e mai bine asa. macar ai satisfactii atunci cand iti iese bine o chestie de care toata lumea se indoia. mai vorbim noi.

salut,

r
azvan."

top^

[TRIVIA]

 • Au ajuns pe locul 1 in Top UNIPLUS Cluj cu Gri dorian (03.01)
 • Au ajuns pe locul 1 in Top UNIPLUS Cluj cu Folclor (05.01)
 • Au ajuns pe locul 1 in Top UNIPLUS Cluj cu Rosu aprins(11.01)
 • Au ajuns pe locul 1 in Top Antena Bucurestilor cu Rosu aprins(09.02)
 • Folclor este considerata a cincea cea mai buna piesa a anului 2001 in clasamentul specialistilor la Musical Report
  Au fost prezenti in toate ziarele, radiourile si televiziunile clujene
 
   
 

[GHEORGHE]
(n. 07.05.1979 - Gherla)
(bass)

Gheorghe s-a mutat la Cluj cu familia la varsta de 3 ani. A vorbit numai in maghiara pana la varsta de 2 ani. Prima chitara a primit-o de la tatal lui (desi acesta sustinea ca fiul lui este afon). Gheorghe a ajuns sa cante la bass in 1999, cand a ajuns sa cante intr-o trupa care nu avea basist.

Ii admira pe: Iosif Kappel (Phoenix), Joey de Mayo (Manowar), cei de la Korn si ar vrea sa colaboreze la o piesa cu Joe Cocker.

Foarte preocupat de tehnica, s-ar muta maine la Saskatoon/Saskatchewan in Canada. Acesta este un stat fix in centrul Canadei, impanzit de lacuri naturale, unde s-ar simti in largul lui.

LUNA AMARA ramane fara basist la sfarsitul verii 2001, iar la concertul IRIS/Atheneum de la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, LUNA AMARA canta in formula de 4 (patru)! Plecarea neasteptata a lui Gheorghe Farcas din trupa se datoreaza unor motive grave de sanatate.

Gheorghe Farcas este sanatos tun la ora actuala, dar refuza sa mai colaboreze cu alte proiecte muzicale.

top^

[TRIVIA]

 • A aparut pe coperta la
  MONITORUL DE CLUJ (15.03.2002)
 • A aparut un articol special in
  CLUJEANUL (17.09.2002) legat de
  lansarea clipului Gri dorian la MTV